Napi ingatlanosmustra

Lassan lefut a hirdetésem, már csak elvétve találnak meg ingatlanosok. Kezdhetek fellélegezni.

Ma már csak kettő talált meg - ráadásul mind a kettő írásban, így még csak le se kellett csapnom a telefont (már amennyire egy 2000Ft-os eldobható telefont le lehet csapni). 

Az egyik meglepően profi volt. Jónevű ingatlanos cég, az ingatlanos korrektül leírta, hogy a környéken mi az átlag, alku utáni eladási (!) ár, mekkora az átlagos alku mértéke, tehát mire kell figyelni az árképzésnél. Ez egyébként szerintem rendben is volt, jól saccoltam - igaz, az alku mértékén (6-8%) meglepődtem - de ez gondolom ingatlanos bevetésénél mindig sokkal magasabb, mivel az irányár is magasabb, és eleve belekalkulálják az alkut az árba. Ő legalábbis eleve így javasolt árat. Nem az érzelmeimre próbált hatni, nem marketingszöveggel jött, hanem tényekkel. Ez tetszik. El is küldtem neki a feltételeimet (na nem a hosszú bullshit listát, hanem a necces pontokat). Ha érdekli, visszaír. Ha megegyezünk, esetleg beengedem a vevőjelöltjeit. Ha megegyezünk - ami azért lássuk be, hogy elég valószínűtlen. Ha mégis, akkor hajrá, bizonyítson - adja el a lakást méregdrágán és már utalom is a jutalékát.

A másik (OC-s) undorítóan nyitott. SMS-ben fejtette ki, hogy magánszemélyként kizárólag piaci ár (khm) alatt tudom eladni a lakást - ha viszont velük leszerződök, a vevőjelöltek egymásra fognak licitálni, csak adjak nekik egy hónapot. Khm. Ez most valami vicc? Ennyire nevetséges marhasággal még senki nem próbált megkörnyékezni. Na meg eleve - egy hónapot? Könyörgöm, mire kell egy ekkora profinak egy hónap? Aukciót szervezni 5 perc alatt is lehet, neki meg gondolom tolonganak a jelöltjei. Ha olyan profik, akkor adják el egy hét alatt. Vagy inkább 2 nap alatt. Egy hónap alatt háromszor felrobban és felfúvódik az ingatlanlufi. 

Komolyan. Nem lehetne ezeknek a low end frencsájz nyünyükéknek valami kreatív SMS-író tanfolyamot tartani? Persze, persze, tudom én, hogy vannak köztük profik is - engem viszont mégis a maradék talál meg.

Ma egyébként senki sem hívott a lakás miatt. Általában kedden szoktak hívni. Hétvégén soha, hétfőn elvétve. Majdnem mindig csak kedden. Holnap kedd. Kiderül, működött-e az árcsökkentés.

Szerintem nem. Röhejes, de azt hiszem fel kellene emelnem az árát a régi szintre... lehet, hogy így túl olcsó, vacak, már a kutyának se kell - csak a drága az igazi - úgyhogy vissza kellene emelni az árát 35,9-re és nagylelkűen levinni 34-re ha valaki alkudozni kezd. Úgy tűnik, ez a lényeg... az alku. 

 A telefonom meg nem szereti ha SMS érkezik... úgy zizeg, mintha fel akarna robbanni. Tényleg ijesztő, amikor először jött SMS, ugrottam egyet. Válaszolni sem egyszerű, még mindig nem sikerült rájönnöm, hogy tudom kikapcsolni azt az idióta funkcióját, hogy minden szót nagybetűvel kezdjen. Esküszöm, minden gombot végignyomogattam, de semmi. Ez mondjuk nem akkora gond, a telefon csak arra kell, hogy külön tudjam kezelni a lakással kapcsolatos hívásokat, arra ez is jó. Még akkor is, ha az SMS-ek a szívbajt hozzák rám. 

 

Update: fura ez az ingatlan.com, szó szerint össze-vissza frissítgeti a statisztikákat. A nullából hirtelen sok lesz és hasonlók.Úgyhogy mégiscsak hagyom az árat.(nem a látogatószámot figyelem, az semmit sem jelent, napi száz++ látogató simán megnézi. Én is jobbra-balra kattintgatok, csak úgy, hobbiból - a telefonszám-felfedések száma viszont érdekes, na meg a hirdetésmentéseké - ha ez a kettő a béka feneke alatt van, akkor hiába is nézik meg, biztos lehetek benne, hogy csak a "kirakatot" nézegették - ebből is a telefonszám felfedést tartom erősebbnek, a mentés inkább csak a kirakat térképre pakolása, hogy később legyen mivel összehasonlítgatni, nem lehet belőle messzemenő következtetést levonni)