Van értelme egy eladó lakás felkészítésére vagyonokat rákölteni?

Csak egy idióta újíttatja fel teljesen 4 hónapos átfutással az eladásra ítélt lakását most, hogy a mestereket lasszóval és kockacukorral kell befogni. 

Csak egy idióta cserélteti le a falban a kábeleket, vezeti védőcsőben az újakat, cseréli le a vízhálózatot, csatornát, restauráltatja a nyílászárókat, veri szét és építi újra a fürdőszobát. Ja, és mi. Mentségünkre legyen szólva, amikor belevágtunk még szó sem volt eladásról, a lakás a családon belül maradt volna, így nem sajnáltuk a pénzt a felújítására - hiszen magunknak csináltuk. Végül másképp alakultak a dolgok és úgy döntöttünk, menjen a lakás.

Max. ha mégsem megy, kiadjuk és 5 perc alatt viszik. Már most lenne 3 jelentkező rá, pedig meg se hirdettük. Az nyilvánvaló, hogy a felújítást nem árazza be a piac, a kutyát sem érdekli, hány milliót öltünk a lakásba - végülis a saját hülyeségünk vitt bele ebbe, eladásra elég lett volna egy tisztasági festés, úgyis megvették volna.

A régi lakásunkra eladás előtt kb. 30e-t költöttünk. Festékre, új zuhanyfüggönyre, az ahhoz passzoló fürdőszobaszőnyegre, néhány szép képkeretre, 100Ft-os naptárra (a képkeretekbe, a színük miatt), néhány Ikea bambuszra, 1000 Ft-os piros Lack asztalra, hogy legyen ami feloldja a nagy fehérséget, 300Ft/méteres szép, sötétbarna függönyanyagra, amihez ugyanabból az anyagból párnahuzatokat varrtam a kanapéra. Nagyon pöpec lett a lakás. A vevők végül a függönyt is megtartották (az alku része volt), örültek, hogy ráérnek újat venni. Tényleg nem kellett sok ahhoz, hogy egy unalmas, semmilyen lakásból menő, modern otthonszerű képződmény legyen.

A mostani lakás fehér. Hófehér. Nem merjük összekalapálni a falakat, hogy képet akasszunk a falra, még a fürdőszobai tükröt is kétoldalú ragasztóval ragasztottuk a csempére.

Nincs karnis sem - megint csak mert nem szeretnénk ha össze kellene fúrni a falat.

Fehér, hófehér.

Ha hozzányúlunk, képekkel kezdem. Egyszerű, színesre festett, vagy letapétázott vászonnal. A színek miatt, hogy megtörjük a nagy fehérséget. A vásznat már megvettem, csak az elhatározás kell, hogy bele merjem ütni az első szöget a falba.

Mi értelme egy eladó lakásra vagyonokat költeni? Semmi. Az égvilágon semmi. A hangulatot filléres trükkökkel is meg lehet oldani, egy kis rendrakás, a felesleges kacatok elpakolása, egy új függöny, fehér falak, fel-felbukkanó színek - egy kis home staging :)