Amikor az ingatlanos a legnagyobb akadály

Adott a Dunakanyar.

Adott 3 olyan ingatlanos, aki mind a saját városa ingatlanszakértőjeként hirdeti magát. Mindezt hétvégi ingatlanmutogatás ígéretével megtámogatva, hiszen hétvégi üdülőtelkekről beszélünk, amiket jellemzően hétvégén szokás megnézni. A 3 ingatlanos kínálatában legalább 10 olyan ingatlan, ami akár szóba is jöhet. 

Vagyunk mi, akik tudjuk, hogy mit szeretnénk, semmi luxus, sokkal inkább az általában nehezen eladható kategóriás faházas ingatlan (nem CSOKos), pont az a kategória, amit a tulajdonosok jellemzően már régóta hirdetnek és nagyon szabadulnának tőle. Igen, olcsó ingatlan - de ezután is jár jutalék.

Tippeljetek, hánnyal sikerült végül időpontot egyeztetni? Nem titok. 1, azaz egy ingatlanossal. A kiszemelt 10-ből 2 ingatlan tartozik hozzá. Pont azok, amiknél kicsi az esély, hogy belevágunk.

Lássuk a számokat:

Az egyik élből lerázott, mondván, hogy nincs olyan ingatlan a kínálatában, ami nekünk megfelel. Lenne, nem is egy, OK, lenne benne minimális kompromisszum, de ha nem ajánlja, tegyük fel, hogy annak oka van - vagy komoly csúsztatások lehetnek a hirdetéseiben. Persze, semmi értelme olyat mutogatni, ami nem felelne meg nekünk, de ha kb. stimmel, illene rákérdezni. 

A másikkal elkezdtünk egyeztetni, talán 2 olyan ingatlana volt, ami érdekes lehet - ezeket elvileg meg is nézzük. Ő mondjuk gyors, udvarias. Egyébként egy 3. ingatlant is megnézünk majd ami szerepel az ajánlatai között. Igaz, azt nem ajánlotta, véletlenül futottunk bele a tulajdonosba. Viszont 3 millióval olcsóbb, mint a többi, általa kiajánlott - kétszer akkora telekkel.

A harmadik a csúcs. 2 hete hívtam, hogy megnézném az egyik, általa kínált ingatlant. Arrogánsan kioktatott a telefonban, hogy mekkora marhaságokat kérdezek (hogy lehet eljutni a telekhez tömegközlekedve). Természetesen múlt hétvégén nem ért rá, hívjam 1 hét múlva. Hívtam - persze most se tudja megmutatni az ingatlanokat. Hurrá. Akkor ki tudja megmutatni? Senki. Hm. Ketten vannak az összes fényképen, elvileg ők a város ingatlanosai. Hétvégén is. Hogyan is gondolom, hogy ingatlant néznék. Hétvégén. Egyébként lexarnám magasról, hogy maga a ház milyen, én a telek lokációjára vagyok kíváncsi, a hangulatára, a panorámára. Aláírom a megtekintésit, kiadja a címet. Ja, nem. Nem akarja eladni.

Kedves Zebegényben telket árulók! Lenne itt valaki, aki vásárolni szeretne. Ha véletlenül a ti, hangulatos, mini faházas telketekre se jelentkezne érdeklődő, viszont panorámás és max. 7 millió körüli, jelentkezzetek! 

Jelige: Ingatlanosok, ezt komolyan gondoljátok?

  • Ahol keresünk: Nagymaros (preferált), Kismaros, Verőce, Zebegény
  • Amit keresünk: panoráma (preferált) vagy vadregényes hangulat. Erdőközeliség komoly előny.
  • Max. 20 perc (limit: 30) gyaloglással a vasútállomástól (Bp-SZob vonal) megközelíthető legyen
  • min. 800-1000nm (több lehet)
  • lehetőleg legalább 15m széles
  • max. 20-30nm még menthető, de inkább használható állapotú házikó. 
  • Kerten belüli kocsibeálló
  • Villany, ivóvíz
  • max. 7 m körüli vételár
  • Nem kell, CSOK/hitel-kompatibilitás