Ismét belevágtunk - hurrá, újlipóciai álomlakás gazdát keres

nagy a fa... bár a fejsze sem kicsi :)

Igen, jól látod - megint belevágtunk. Eladjuk azt a lakást, ami már több, mint 70 éve a családunké, ahol az egyetemi bulik után meghúzhattam magam, ami számunkra mindig is a belvárost jelentette. Nem kötődöm hozzá érzelmileg, de gyönyörűnek tartom a környezetét.

A lakás lelakott volt. Az Újlipótvárosban - na meg a régi házakban megszokott- átláthatatlan villamoshálózattal, széthullófélben lévő nyílászárókkal, és minden mással ami ezzel jár. Sokáig gondolkoztunk mi legyen, magába a felújításba is abban a tudatban vágtunk bele, hogy családon belül marad. Ki az az idióta, aki eladásra ennyi időt, pénzt és energiát öl egy lakásba? Mármint rajtunk kívül. Mentségünkre legyen szólva, hogy akkor még nem tudtuk, hogy eladásra készítjük fel a lakást, elvileg családon belül maradt volna.

Átalakítottuk a lakást, az egyébként használhatatlan hallból hatalmas, világos konyha lett, a konyhából pedig hálószoba hatalmas sétálós gardrobbal. Igen, kiadásra pl. tökéletes. A házban amúgy is sok a kiadott lakás, imádják a külföldiek a századelős hangulatát, a nyugalmat, a barátságos szomszédokat. Igazi multikulturális környezet egy köpésnyire a Margitszigettől.

Végül eldőlt, hogy mégiscsak eladjuk, nekünk is jól jönne egy új tető, több hitelt pedig az ember nem venne a nyakába. 

A lakás gyönyörű lett. Tényleg. Eszméletlenül szép, tágas, barátságos, jól berendezhető. Imádom! 

Piacra is dobtuk, ahogy kell, a nyár kellős közepén. Erre mondják hogy tökéletesen tökéletlen időzítés? Nem tehetünk róla. Március óta szívtunk a felújításával. Eszméletlen pénzt elvitt - tavaszig mégsem ülhetünk, mint pók a hálójában, ideje volt meghirdetni.

Jó kérdés, hogy jó-e az árazás. Nem tudom. Az érdeklődők közül többen is jelezték, hogy az ár OK, a hálószoba lehetne nagyobb. Ez tény - 2 méter széles összesen, ez adottság. 140 széles ágynak, vagy egy kinyitható kanapénak pl. tökéletes - cserébe a nappali és a konyha/étkező összesen 33nm. Nem kevés. Adhatnánk olcsóbban - már rég elvitték volna - na de miért is? Nincs hová rohanni. 

A fa tehát nagy, a fejsze viszont mocskosul erős, szuper helyen van, azonnal költözhető, és tény, hogy errefelé az ingatlanok mindig tartani fogják az értéküket - vagy pl. ebben az esetben a ház jövőre tervezett felújítása után még bőven emelkedni is fog.